Има идеен проект за реализация на градската железница или така наречения

...
</TD
>Има идеен проект за реализация на градската железница или така наречения
Коментари Харесай

Пловдив получава 15 влака за градската си железница

Има абстрактен план за реализация на градската железница или по този начин наречения S-bahn Пловдив. В момента тече процедура по желание на реализатор за техническо планиране, за създаване и Подробен устройствен план на пловдивската градска железница. Това стана ясно по време на визитата на министър, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg.

Проектът ще се осъществя по новата оперативна стратегия - " Транспортна съгласуваност ", чийто бенефициент е НКЖИ.

Една част от преносимата такава - 15 мотрис,и ще бъдат особено предоставени за Пловдив, тъй че да обслужват за градската железница или по този начин нареченото наземно метро.

" Пловдив заслужава да има подобен превоз, който да дава опция на жителите, обществото и гостите на града да пътуват умерено из другите елементи на града. Трасето на градската железница ще бъде по вътрешен и външен кръг и ще се осъществен по стратегия " Транспортна съгласуваност ".

Министър Гвоздейков разяснява, че няма проблем да има втори жп транспортьор в лицето на пловдивската компания ПИМК, която взима част от транспортите.

" Конкуренцията ще сътвори по-добри условия качеството на услугата, няма проблем за има втори оператор, това е добър тласък за БДЖ, тъй като като монополист губят връзка с действителността и си мислят, че няма да пристигна никой на пазара ", заключи министър Гвоздейков.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР